2024,Mar 24

IMANOL ROJO, ESPAINIAKO TXAPELDUN

• IMANOL ROJO, ESPAINIAKO TXAPELDUN albistearen irudiak

Martxoaren 22tik 24ra, Bereten (Lleida) iraupen eskiko Espainiako txapelketak lehiatu dira klasiko eta skating eran.

Ostiralean, skating eran distantziko lasterketa izan da.

Imanol Rojo Espainiako txapeldun sortatu da gizonezkoen senior mailan. Helmugan 35´53" denbora egin du (15 km.).

Distantzi berean, gizonezkoen U-18an Hodei Juaristi 9. postuan helmugaratu da.

Libe Curras Espainiako txapeldunorde izatea lortu du emakumezkoen U-14an (5 km.), eta Inge Arin zortzigarren izan da.

Eta Iker Aranburu ere Espainiako txapeldunorde izan da gizonezkoen U-12an (2,5 km.).

Larunbatean, klasiko eran izan da.

Imanol Rojo ere Espainiako txapeldun izan da (10 km., 29´21").

U-18an Hodei Juaristi 4. postuan sailkatzea lortu du.

Emakumezekoen U-16an June Aranburu hirugarren helmugaratu da (5 km.).

Libe Curras hirugarren iritsi da helmugara emakumezkoen U-14an (5 km.), eta Inge Arin zortzigarren.

Eta Iker Aranburu, oraingoan ere Espainiako txapeldunorde izan da U-12an (2,5 km.).

Eta iganean, Team Sprint lasterketa (elkarte eta genero bereko bikoteak).

Gizonezkeon absoluto mailan, Imanol Rojok eta Hodei Juaristik brontzea lortu dute.

Eta emakumezkoen U-16an, June Aranburu eta Libe Curras txapeldunordeak izan dira.

Denboraldian zehar, Espainiako Kopa osatzen duten 11 laisterketetan (3 rollerskian eta 8 elurretan) lortutako puntuak batuz, taldeka Espainiako Kopan 21 elkartetik Alpino Uzturre laugarrena izan da.

Eta banakako sailkapenean Libe Curras irabazlea izan da U-14an eta Inge Arin bigarrena; June Aranburu bigarrena ere U-16an eta Máster1 mailan Harkaitz La Vega ere bigarrena.